Fra A-Z

Mit 2020…

Hold da op, hvor har der været stille herinde længe. Jeg har savnet det meget. Jeg nyder at være kreativ og tømme hovedet. Også håber jeg jo bare, der sidder nogen der ude, der kan bruge det til noget🙏

Det er intet problem at dele ud, når det hele kører på skinner. Men når jeg møder modstand eller har dårlige dage, kan jeg mærke, det er svært for mig. Jeg bliver nervøs for, at andre dømmer mig og det ville jeg have svært ved, at kapere, når jeg er sårbar. Men på den anden side, så er det jo også i de svære perioder, vi vokser som mennesker og bliver klogere på os selv og livet. Så jeg håber, at når jeg nu vender vrangen lidt ud på mig selv, så kan jeg enten inspirerer andre, som måske står eller har stået i lignende situation eller vise, at de ikke er alene. På min instagram har jeg fortalt lidt om en medicinsk abort vi fik foretaget 1. søndag i advent i år. Det i sig selv er selvfølgelig hårdt, når vores ønske var, at få et sundt og raskt barn. Jeg fortæller også, at jeg pt. er på en mental rejse. Og for forståelsens skyld, har jeg brug for at uddybe her.

Nytårsaften 2019, var meget stille og rolig. Elvis var lige fyldt 1 år, så det var nemmest og mest bekvemt at være i hjemmelige omgivelser. Elvis kom i seng kl. 19:00, som han plejer også havde vi resten af aftenen. Vi lavede dejlig mad, dækkede et hyggeligt bord og hørte musik. Sådan en aften lægger jo typisk op til, at man snakker om året der er gået og hvilket år, der mon venter. Jeg kan huske, jeg sagde til Anders flere gange: “Skat, 2020 bliver vores år”. Det er selvfølgelig ikke fordi, der ikke er sket gode ting også… men generelt set samfundsmæssigt, kunne jeg da ikke have taget mere fejl. Og det startede allerede først på året.

Midt februar 2020 har Anders og jeg besøg af et hold venner. Anders har hentet dem ved toget og holdt ind og købt sodavand med hjem, som vi havde aftalt. Da de kommer hjem tager jeg imod sodavandende og sætter dem på køl. Vi får krammet, efter ikke at have set hinanden længe – dengang man måtte det og snakker i nogle minutter. Så tager jeg bilnøglen og er på vej ud af døren. Anders kigger undrende på mig og spørger hvor jeg skal hen? .. “Jamen jeg skal lige i Brugsen og hente sodavand”. Anders griner lidt og siger: “Jamen skat, dem har du da lige stået og taget imod?!”. Hvor blev jeg flov. Flov fordi, det ikke var et enkeltstående tilfælde. Jeg havde i et par måneder kæmpet med hukommelsen, åndenød ved de mindste ting, lavt overskud og let til tårer. Det startede i det små og var stille og roligt blevet værre og værre. Men den dag, med de sodavand, var dråben for mig. Noget var ikke, som det skulle være. Jeg havde fået stress. Også kom corona. Ja én ulykke kommer jo sjældent alene 🤷‍♀️ Et par måneder ned i tempo og en psykolog på sidelinjen, så var jeg back on track. Troede jeg. For allerede et par måneder siden, kom symptomerne igen snigende. Men inden jeg nåede at tage hånd om stress symptomerne, lagde jeg mig med kvalme i det der minder om 100 år. Det er hårdt og meget drænende på det mentale plan, at have det så fysisk dårligt i så lang tid. Jeg trøstede mig dog med, at der jo ventede noget godt i sidste ende. Det mindede Elvis mig om hver eneste dag. Men da det så endte i en medicinsk abort, var det endnu et huk. Jeg har ikke ondt af mig selv. Sådan er livet.. og der kommer noget til alle.

Nu venter der hårdt arbejde og tid, så jeg kan komme tilbage på benene igen. selvom det nogle gange kan være svært at være i, når man støder på begrænsninger, man normalt ikke har, eller man bliver ramt af tålmodighed over, at jeg bare gerne vil have det godt nu. Men én ting, der er positiv ved at opleve svære ting i livet, det er at vi bliver klogere på os selv og kommer til at stå stærkere bagefter.

Processen

Lige nu står jeg midt i processen, om at komme tilbage. Jeg er pt. sygemeldt til start januar. Det blev jeg i samarbejde med min læge og min psykolog. Da jeg talte med min læge om det hele, brugte han nogle ord, som jeg synes beskriver den følelse jeg har indeni ret præcist: Han sagde “Trine, du er psykisk overbelastet”. Min gode veninde, som er psykolog, har før fortalt mig, at det er et ord, de er begyndt at bruge i hendes branche mere, end de bruger ordet stress, fordi det bruges så meget i flæng og i “forkerte” sammenhænge. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så kan jeg bedre lide ordene “psykisk overbelastning”, fordi det er til at forstå. Hvis jeg f.eks. har en overbelastning i min fod, så holder jeg også pause med håndbold og løb, til den er fit for fight igen. Det er jo sådan set ikke anderledes med det indre. Men det er ikke synligt, så det er svært for andre at se, hvor langt man er i processen og dermed svært at “forsvare” hvor langt man er. Hvorimod at når du pludselig ikke halter så meget på foden, kan folk se, det går fremad med foden. Jeg kan mærke, at jeg synes det er noget af det sværeste lige nu. Mit overskud og humør kan skifte nærmest fra time til time. Jeg har nogle kæmpe udsving. Nogle tidspunkter føler jeg overskud og meget som mig selv. Men så skal der den mindste ting til, for at jeg er ude af kurs og mit humør og overskud styrtdykker.

Det er frustrerende for mine omgivelser, fordi de måske kan få indtrykket af, at NU er hun ved at få det bedre, for så det andet øjeblik at blive chokeret over, at jeg nu pludselig er i den helt anden grøft. Og det er ikke mindst frustrerende for mig selv. Der er ikke noget jeg hellere ville, end at have det godt. Men det er noget der tager tid og det er en proces, hvor der gradvist vil komme flere gode dage end dårlige. Jeg er utålmodig anlagt, så det kan være rigtig svært for mig at håndtere når jeg har et dyk. Det minder mig om, at der stadig er et stykke vej, til jeg har rejst mig helt igen. Det gode er dog at jeg har motivationen for at få det godt igen og jeg ved at den tilstand, jeg er i pt, er midlertidig, så jeg ved, jeg nok skal komme ud på den anden side igen. Jeg ønsker bare, det skal gå så hurtigt, som muligt. Men jeg tager én dag ad gangen og dagen tager jeg time for time 🙏

Tusind tak fordi du læste med ❤

 

Måske synes du også om...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *