Fra A-Z

Tilbage for fuld skrue

Den sidste måned har jeg været tilbage på arbejde på fuld skrue og nu er vi også landet så fint i huset (der mangler vel altid et par småting det første stykke tid🤷‍♀️😊), at jeg nu også er tilbage for fuld skrue her på bloggen. 💃

Da jeg startede på arbejde igen, var der både et afsluttet kapitel (min barsel) og et nyt kapitel, som begyndte (at være arbejdende mor). Det har været en rigtig god opstart i forhold til alt det praktiske i hverdagen som familie, fordi Anders er hjemme med Elvis og jeg på den måde ikke har nogen bagkant. Jeg har kunne blive længere på arbejde, hvis jeg har følt behov for det og det har givet en kæmpe ro, imens vi vænner os til den nye hverdag. Om ca. halvanden måned starter Elvis i dagpleje og der venter så endnu et nyt kapitel for os, hvor både mor og far går på arbejde. Når man som stadig ny mor og far står i alle de nye forandringer, som hele tiden banker på, så kan det hele godt virke overvældende nu og da og frygten for, om det praktiske nu også kan gå op i en højere enhed, stikker da også hovedet frem engang imellem. Jeg er dog heldigvis positivt anlagt og når jeg tænker på, hvor mange der enten står i samme situation som os, eller har været det her race igennem, så holder jeg igen hovedet højt – for så kan jeg også!👊

Hvis du følger med på min Instagram (hvis du ikke gør, så kom igang 😉) har du muligvis set på min story i onsdags, at vi var oppe og hilse på Elvis’ dagplejemor. Hun virker super sød, og gav et rigtig godt indtryk… men alligevel bliver det noget af en udfordring, at aflevere vores guld til en fremmed, som hun jo vil være til en start for os alle tre. Vi skal have tillid til, at hun tager sig af ham og passer på ham, imens vi er på arbejde. Det er svært, for i vores øjne, kan ingen passe ham så godt som os🙈 Igen er det noget som sker hele tiden, men som fylder hjemme hos os lige om lidt. Jeg ved ikke, om det bliver bedre jo ældre de bliver, eller om det bare bliver afløst af noget andet – de konstante nye bekymringer, som følger med i takt med Elvis’ udvikling🙈 Dog vil jeg sige, at vi har en dreng, som jeg ved er klar til at starte i dagpleje til november. Vi havde været der i 10 min. før han var igang med at undersøge både de andre børn og alt det nye legetøj, der pludselig lå for næsen af ham – det giver en kæmpe ro hos os i forhold til opstart. Jeg er sikker på han kommer til at tage det i stiv arm – Det er godt det er Anders, der skal køre ham ind.🙈🙈

Hvordan er det så at være startet på arbejde igen?

Som jeg før har nævnt, glædede jeg mig til at starte på arbejde igen, fordi jeg bare ikke trivedes mere på barsel. Jeg havde brug for mere “indhold” og jeg havde brug for at være mere social. Derfor kan jeg uden tøven sige, at det har været rigtig fedt at starte på arbejde igen. Jeg bliver virkelig udfordret på det faglige og jeg kan allerede mærke, at jeg har rykket mig, den første måned. Det giver mig vildt meget energi og det giver mig en tro på, at jeg nok skal nå mine mål.

Jeg har en følelse af at være blevet et par år ældre under min barsel – (Hvilket kan diskuteres, om er en god ting, taget i betragtning af, at jeg af sind i forvejen var 80😂) – Det kommer til udtryk ved, at jeg på trods af at hvile meget i mig selv i forvejen, synes jeg hviler endnu mere i mig selv nu. Jeg kan sagtens få kriller i maven over at skulle holde et møde, hvis mødet fagligt, handler om noget, jeg ikke er så stærk i endnu, men jeg har en anden selvtillid og tør på en anden måde, bare at kaste mig ud i det. Alle mødre ved, at det at være mor er det absolut hårdeste job på alle parametre – men også det bedste❤️ Når man er forældre, lære man at tilsidesætte sine egne behov, at lave alting med én hånd, acceptere at spise kold mad, at komme i bad er ikke længere en selvfølge – det er søvn heller ikke (for nogen) listen kan godt blive længere, men med fare for at skræmme nogen, stopper jeg her😅 – Det jeg vil sige med det er: “Du bliver stærk af modgang” kliche? – Ja men det gør det ikke mindre rigtigt! – Jeg ser mig selv som en LØVEMOR. Ikke kun pga. mit efternavn😉 – men fordi rollen som mor + andet modgang i mit liv har gjort mig stærk og modig (som en løve). To egenskaber jeg tager med mig i alle aspekter i mit liv, hvor det er relevant – og det er det tit.

Det her indlæg er egentlig et kæmpe shout-out til alle i seje mødre og fædre, som formår at balancere jeres karriere, fritid og familieliv! – Jeg er igang med at lære den kunst i øjeblikket sammen med min mand og I er en kæmpe inspiration for mig. Selvom det nogle gange kan virke som et bjerg, der er umuligt at bestige, så har jeg JA-hatten på… for hvis jeg ikke har – hvem har så? 😉

Måske synes du også om...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *